Víno máme v krvi!

Oficiální založení Vinařství Rous je datováno rokem 2008, avšak víno provází naši rodinu již od 50. let minulého století. Mám ho tedy v krvi od narození! Můj otec byl vinařem celý život. Předával mi své zkušenosti a ty aktuálně předávám svému synovi. Společně se snažíme vytvářet jedinečné víno. Při výrobě se stále držíme převážně tradičních postupů, avšak vývoj a modernizaci nezastavíme, proto se snažíme vnést do vína také něco z modernějších postupů.

Na výrobě se podílíme nejenom já se synem, ale celá rodina. Proto můžu s čistým svědomím říct, že se u nás vyrábí s jedinečnou péčí a láskou.

Postupně se rozrůstají také naše vinice. Zprvopočátku jsme začínali vinařit s pouhými 10 ary. V dnešní době obděláváme cca 1 ha vinic.

Při výrobě používáme převážně hrozny z Horních Bojanovic. Zakládáme si na Terroir, Horní Bojanovice mají Genia Loci.

Josef Rous